Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten 40 Milyon Dolar Kaybeden Kripto Fonu Kapandı

Kripto hedge fonu Galois, FTX iflasından 40 milyon dolar değerinde hasar aldıktan sonra tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

İflas duyurusunun üzerinden üç aydan fazla zaman geçmesine rağmen FTX etkisi devam ediyor. Financial Times (FT) tarafından sunulan yakın tarihli bir haberde, Galois’in FTX iflasında sermayesinin önemli bir bölümünü kaybettikten sonra faaliyetlerini durdurduğuna ve kapandığına yer verildi. Kasım ayında yayınlanan ilk raporlara göre Galois, FTX iflasına 40 milyon dolar maruz kaldı.

Galois Capital kurucu ortağı Kevin Zhou, peş peşe yaşanan krizlerin sektörü geriye götürdüğünü belirtirken bu şartlar altında faaliyetlerine devam edemeyeceklerini şu ifadelerle duyurdu:

FTX durumunun ciddiyeti göz önüne alındığında, fonu hem finansal hem de kültürel olarak işletmeye devam etmenin uygun olmadığını düşünüyoruz. Luna’nın çöküşünden 3AC kredi krizine ve FTX/Alameda başarısızlığına kadar uzanan tüm bu trajik destan, kripto alanını kesinlikle önemli ölçüde geriye götürdü.

FTX çöküşünün ardından Galois cephesinden yapılan ilk açıklama, yatırımcılara yönelik fon ödemelerinin birkaç yıl alabileceği olmuştu. Zhou o dönemki açıklamasında yatırımcılara ellerinden gelenin en iyisi için çalışacaklarını söylemişti.

FT, Galois’in iflas taleplerini dolar üzerinden 16 sente sattığını bildirdi. Ocak ayında yapılan ilk işlemlerde, FTX taleplerinin iflas piyasası Xclaim‘de dolar başına yaklaşık 13 sente satılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!