Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

zkSync Tabanlı Merkeziyetsiz Borsa İstismarı İçin 2 Milyonluk Tazminat

CertiK, yakın zamanda zkSync tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Merlin’de gerçekleşen 1,86 milyon dolarlık Rug Pull ile ilgili tazminat planı başlatacağını açıkladı.

Blockchain denetim platformu CertiK 26 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, geçtiğimiz gün Merlin’in MAGE token satışı sırasında gerçekleşen 1,86 milyon dolarlık Rug Pull’dan etkilenen kullanıcılar için bir tazminat planı başlatacağını bildirdi.

Denetim platformu yapılan ilk araştırmalar ışığında, saldırgan geliştiricilerin Avrupa’da ikamet ettiği bilgisine ulaştıklarını aktardı. Saldırganlara istismar edilen fonların %80’ini iade etmeleri durumunda kalan %20’sini ödül olarak sunacağını bildiren CertiK, aksi takdirde güvenlik güçleri ile birlikte çalışarak saldırganları bulamaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Platform konu hakkında verdiği bir demeçte, denetimlerin potansiyel riskleri ve güvenlik açıklamalarını belirlemede etkili olduğunu ancak Rug Pull saldırıları gibi kötü niyetli faaliyetleri engelleyemeyeceğini dile getirdi. CertiK, kullanıcıları ek bir güvenlik önlemi olarak projelerin gönüllü olarak KYC (müşterini tanı) inceleme sürecinden geçtiğini gösteren KYC Rozeti’ne sahip platformlara yönelmeye teşvik etti.

Kullanıcılar sosyal medyada CertiK’in sorumlu davranışını takdir ederken bazı kullanıcılar denetim platformunu bir aldatmaca olarak nitelendirdi.

Merlin geçtiğimiz günlerde CertiK’den denetim raporu aldıktan kısa bir süre sonra yerel token’ı MAGE’in halka arzı sırasında yaşanan Rug Pull’da 1,86 milyon dolarlık zarara uğratılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!