Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte 114 Meme Token Yarattı, 1,5 Ayda 318 Ethereumluk Vurgun Yaptı!

Bir kripto para dolandırıcısının son 1,5 ayda 114’ten fazla meme token çıkararak 598 bin doların üzerinde kar ettiği ortaya kondu.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT 26 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, bir kripto para dolandırıcısının son 45 günde 114’ten fazla meme token yaratarak dolandırıcılık faaliyeti yürüttüğünü ortaya çıkardı. Dolandırıcının faaliyetlerinden 598 bin dolar değerinde 318 Ethereum’dan (ETH) fazla kaynak elde ettiği belirtildi.

Dolandırıcının birden fazla cüzdan kullanarak tespit edilenden daha fazla dolandırıcılığa karışmış olabileceği göz önünde bulundurulurken elde ettiği fonları Coinbase’e aktardığı ortaya çıkarıldı. Ancak ZachXBT, failin başka birine ait hesabı kullanıyor olabileceğinin altını çizdi. Ayrıca dolandırıcının sürekli küçük miktarlarda transferler gerçekleştirerek bugüne kadar gözlerden uzak kalmayı başarabilmiş olacağına da dikkat çekildi.

Ayrıca Zach’e cevap olarak verilen bir gönderide, bir başka meme token dolandırıcısının 2 yıl boyunca günde 2 ila 5 meme token dolandırıcılığına karışarak toplamda ortalama 1.825 dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğu ortaya kondu.

Öte yandan bir Twitter kullanıcısı olan X-explore geçtiğimiz günlerde, 3 meme token için dolandırıcılık uyarısında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!