Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: 3 Meme Token İçin Uyarı! Manipüle Mi Ediliyor?

Son veriler, piyasadaki bazı meme tokenların benzer gruplar tarafından manipüle edildiğine dair kanıtları işaret etti.

Blokzinciri geliştiricisi X-explore tarafından ortaya atılan iddia meme token yatırımlarının ne denli riskli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan detaylı bir araştırma, birçok meme token geliştiricisinin likidite havuzlarına varlıklarını eklemeden önce ciddi miktarlarda fon birikimi yaptığını ortaya koydu.

Sunulan verilere göre sistematik olarak eklenen bu fonlar benzer adreslerden gönderildi ve benzer miktarda Ethereum (ETH) transfer edilerek likidite ve hacim anlamında bir manipülasyon yaratıldı. Konuyla ilgili gönderisinde özellikle 3 meme token‘a dikkat çeken X-explore ekibi şu ifadeleri kullandı:

Son zamanlarda birçok meme token dağıtıcısının likidite eklemeden önce büyük miktarlarda fon biriktirdiğini fark ettik. Bu durum meme tokenların hepsinin aynı grup tarafından manipüle edildiği anlamına mı geliyor? Benzer davranışa sahip meme coinler arasında WOJAK, TRAD, NEET ve benzerleri bulunmaktadır. Meme tokenlara yatırım yapmayı planlıyorsanız, kapsamlı bir araştırma ve risk değerlendirmesi yapmalısınız.

Söz konusu likidite manipülasyonları projeyi piyasaya süren ekiplerin ciddi miktarlarda kazanca kolayca ulaşmasını sağlayabiliyor. Yaratılan bu sahte likidasyon, düşük hacimli tokenlar üzerinde fiyat manipülasyonu yapılmasını kolaylaştırıyor.

CoinGecko verilerine göre X-explore tarafından özellikle işaret edilen Wojak (WOJAK) son 24 saat içerisinde %27,3 değer kaybı yaşarken Polytrade (TRADE) %12, Neet Finance (NEET) ise %2,3 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!