Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Merkeziyetsiz Borsanın Token’ı Çakıldı: Sebebi Ne?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü PancakeSwap (CAKE) son 24 saat içerisinde yaklaşık %20 düşerek yatırımcılarını paniğe sürükledi.

Binance destekli Pancakeswap 2 gün içerisinde %20’den fazla düşüş yaşarken gözler fiyat hareketliliğinin arkasındaki nedene çevrildi. Bazı piyasa uzmanlarına göre 1 yıl önce stake edilen CAKE’lerin kilitlerinin bugün açılması beraberinde satış getirdi. Kullanıcıları 1 yıl önce CAKE yaklaşık 8 dolar civarındayken varlıklarını stake etmiş ve stake ödülleri almaya başlamıştı.

Kilitlerin açılmasıyla birlikte yaratılan bu satış baskısı fiyatın ani düşüşüyle sonuçlandı. Neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesine (ATL) gerileyen CAKE, topluluğun ciddi tepkisiyle karşı karıyla kaldı. PancakeSwap platformunun CAKE likidite havuzunda 52 hafta kilitleme şartıyla %43,17’lik senelik getiri imkanı bulunuyor. Bu da bir yıllık periyot içerisinde ciddi bir staking enflasyonu yaratıyor.

PancakeSwap ekibi konu hakkında net bir açıklama yapmazken, yakın tarihli bir sosyal medya gönderilerinde, staking getirilerinin yarattığı enflasyonu düşürmek için yeni bir topluluk oylaması başlatıldığına yer verildi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %18 değer kaybeden CAKE, 3,17 dolar seviyesinden 2,60 dolara kadar geriledi. CAKE, Terra (LUNA) krizinin yaşandığı 2022 Haziran ayında en düşük seviyesi olan 2,50 dolar seviyesine kadar düşmüştü. CAKE haberin kaleme alındığı esnada 2,69 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!