Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Düşüşü Fırsata Çevirdi: 8,6 Milyonluk Yeni Coinbase Yatırımı

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, Coinbase (COIN) hisselerindeki yatırımlarını arttırarak 8,6 milyon dolarlık daha alım yaptı.

Ark Invest’in 24 Nisan tarihinde yayınladığı günlük alım satım raporunda, toplamda 8,6 milyon dolar değerinde 157.043 COIN aldığı bildirildi.

Verilere göre alımlar 14.633’ü Fintech Innovation ETF’ine (ARKF), 122.083’ü Ark Innovation ETF’ine (ARKK) ve 20.327’si Ark Next Generation Internet ETF’ine (ARKW) olmak üzere toplamda 3 fon aracılığıyla yapıldı.

Öte yandan Wood’un alımları piyasada çeşitli spekülasyonlara neden olmaya başladı. Oldukça yüklü miktarda Coinbase hissesine sahip olan Ark Invest, geçtiğimiz ay yaşanan yükselişte kar satışı gerçekleştirmişti. Daha sonra Coinbase’in Wells bildirimi alması kripto para piyasasında “Insider Trading” iddialarının ortaya atılmasına yol açmıştı.

Nasdaq verilerine göre son 30 gün içerisinde %19,79 değer kaybeden COIN, son 24 saat içerisinde %7,27 düşüş yaşayarak seansı 54,75 dolar seviyesinden kapattı.

Wood’un alımının Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açtığı dava ile aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. Coinbase, aynı tarihte SEC’ye İdari Usul Yasaları kapsamında geçtiğimiz yılın temmuz ayında ilettiği bir dilekçeye cevap verilmesi için dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!