Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Girişimci ve Bitcoin Savunucusundan ABD İçin Kripto Yorumu: “Öldü!”

ABD’li erken dönem kripto yatırımcısı ve savunucusu Chamath Palihapitiya, kripto para sektörünün ABD’de öldüğünü öne sürdü.

Chamath Palihapitiya 22 Nisan tarihinde katıldığı bir programda, ABD’de kripto para sektörünün öldüğünü belirterek ülkedeki kripto gelişimin durduğunu ve yavaşça gerileyeceğini ima etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in yakın zamanda yaşanan bankacılık krizinin sorumluluğunu kripto para sektörüne yüklemeye çalıştığını dile getiren Palihapitiya, Gensler’in hamlesi sonucu tüm düzenleyicilerin agresyonunu kripto para sektörüne çevirdiğini dile getirdi.

Daha önce Bitcoin fiyatı için 200.000 dolarlık tahminde bulunan yatırımcı, kripto para sektörüne dair sert tutumların bu alana yönelik girişimlerin ABD’den uzaklaşmasına neden olduğunun altını çizerek iddiasını destekledi.

Öte yandan yatırımcı, kripto para sektörünün de belli başlı hataları olduğunu diğer tüm girişim sektörlerinden daha fazla sınırladığı zorladığını öne sürdü. Politik anlamda ABD’nin ekonomik hakimiyetine karşı bir tehdit potansiyeli taşıdığı iddia edilen sektörün, mevcut durumda hem politik hem de doğal sebeplerle sıkıştırıldığının altı çizildi.

Programda iflas eden kripto para borsası FTX ve diğer başarısız şirketlerin hatalarının diğer iyi niyetli aktörlere ödetildiği öne sürülürken Palihapitiya, FTX’in faaliyet gösterdiği süreçte işletme lisansına Coinbase’den daha yakın olduğu konusunda şaşkınlığını gizleyemedi.

Yatırımcı, nihayetinde yaşanan politik karmaşanın ABD’deki inovasyon ekosistemine olumsuz yansıyacağını dile getirirken bu durumun kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!