Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Rusya Adımı: Rus Kullanıcılara Yönelik Kısıtlamaları Kaldırdı Mı?

İddialara göre kripto para borsası Binance, Rus vatandaşlara uygulanan yaptırımları kaldırarak borsa özelindeki birçok fonksiyonu eski haline getirdi.

Rus medyasından Forklog’un bildirdiğine göre Rusya merkezli Binance kullanıcılarının yaklaşık 1 senelik aranın ardından işlem yasakları kaldırıldı. Aktarılan detaylarda, kullanıcılar Mastercard ve Visa dahil olmak üzere banka kartları üzerinden Rus rublesi, Euro, İngiliz sterlini ve diğer para birimleri ile işlem yapmaya başladı.

Öte yandan Binance cephesinden söz konusu faaliyetlerin açıldığına dair resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili global medyaya açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü, yaptırımların eksiksiz olarak uygulanmaya devam ettiğini belirtti:

Rus vatandaşlarına yönelik yaptırımlarla ilgili mevcut tüm kısıtlamalar, borsamız ve Avrupa Birliği’ndeki tüzel kişilikler tarafından eksiksiz olarak uygulanmaktadır.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan yaptırımlar zinciri kripto paralara kadar uzanmıştı. AB ve ABD SWIFT işlemleri dahil geniş kapsamlı finansal yaptırımlardan kısa bir süre sonra yaptırımlar genişletildi ve kripto para şirketlerinin 10.000 avronun üzerinde hesap bakiyesi olan Rus kullanıcılara hizmet vermesi yasaklandı.

O dönemde Binance dahil olmak üzere Crypto.com ve Blockchain.com gibi önde gelen aktörler yaptırımlara uyacağını açıklamıştı. Öte yandan Ekim 2022’de Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen Web Zirvesi’nde konuşan Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) konuyla ilgili şu ifadesiyle dikkat çekmiş ve faaliyetlerin geri açılabileceğinin sinyalini vermişti:

Biz savaş diktatörlüklerine karşıyız. Halka karşı değiliz. AB dışındaki bazı tüzel kişiliklerinin Ruslara hizmet vermeye devam edebilirler, buna karışmayacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!