Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Zamanların Popüler Projesi Dogecoin, Geri Dönüş Mü Yapıyor?

Yaşanan bütün kripto para piyasası katliamlarında, kesinlikle bir kaç adet avantajlı ve fırsattan istifade eden kripto para birimi olmuştur. Kripto para piyasası geçtiğimiz iki hafta boyunca panik içerisinde satış çılgınlığına tutulmuşken, Dogecoin için olan talep ilginç bir şekilde artış yaşadı. Dogecoin fiyatı geçtiğimiz 48 saat içerisinde 6 Satoshi‘lik bir artış yaşadı ve 11 milyon dolardan fazla toplam ticari hacim elde etti.

Dogecoin bir şaka ve ‘eleştiri’ olarak piyasaya çıkarılmış bir kripto para birimi olsa da, zaman zaman kendini tamamen unuttururken, zaman zaman da gündeme getirmeyi başarmakta. Söz konusu proje neredeyse bütün önemli alt koin kripto para borsalarında listelenmiş durumda. Dogecoin özellikle geçtiğimiz Eylül ayında inanılmaz bir yükseliş yaşamış, ancak daha sonra düşüşe geçmiş ve kazandıklarının çoğunu geri vermişti.

Dogecoin’in üreticisi Jackson Palmer ise, Dogecoin’in yükselişine ve insanların, kurucusu tarafından bile desteklenmeyen bir projeye böylesine destek vermesine şaşırdığını defalarca kez vurguladı. Basın saatine göre 24. sırada yer alan Dogecoin, son 24 saat içerisinde %5.78’lik bir artış yakaladı ve 0,002149 dolardan el değiştirmekte. Son 24 saat içerisinde 11 milyon dolarlık ticari hacim elde eden Doge, bu veriler açısından 13. sıradaki IOTA‘yı yakalamış vaziyette.

Ancak bütün bunlara rağmen projenin herhangi bir temel amacı veya fonksiyonu olmadığını belirten kripto para topluluğu üyeleri ve Roger Ver, bunun da aynı geçtiğimiz senelerde yok olan projeler gibi ortadan yok olacağını iddia etmekte. Tabii ki bunu zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment