Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kripto Para Dolandırıcılarına Yeni Yasalar ile Önlemler Alıyor

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) halkı, mali dolandırıcılık risklerinden korumak amacıyla tasarlanan ve katı yaptırımların yer aldığı yeni yasal düzenlemeler ile kripto para dolandırıcılığını teşvik eden siber suçlularla mücadele edecek.

Suça tabi olanlar hakkında beş yıla kadar hapis ve 272 milyon dolara kadar para cezasıyla uygulanacak.

2 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek yeni yasa, geçtiğimiz kasım ayında Cumhurbaşkanı Şeyh Halife tarafından açıklanan yasal reformun bir parçası olarak kamuoyuna açıklandı.

Yasa, yetkililer tarafından tanınmayan, lisansız kripto para faaliyetlerini sürdüren ve tanıtımını yapanları, kripto para endüstrisine ait kuruluşları kapsayacaktır. BAE, atılan ileri seviye yaptırımların çevrim içi siber güvenliği sağlayamaya yönelik önemli bir adım olduğunu savunuyor.

Yapılan bir araştırmaya göre 2021 yılında kripto para endüstrisiyle bağlantılı dolandırıcılık faaliyetlerinin BAE kapsamındaki ülkeler genelinde %80 civarına ulaştığı saptandı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Abu Dabi, benzer durumlara dikkat çekerek potansiyel yatırımcıları hızlı ve yüksek miktarlarda para kazanmaya teşvik eden siber dolandırıcılara karşı uyardı.

Dünyanın birçok yerinde kripto para dolandırıcılığı faaliyetleri yürüten oluşumlar mevcuttur. Mayıs ayında Avrupa’da kripto para dolandırıcılığı yüzünden 30 milyon Euro (36.2 milyon dolar) elde eden 6 kişi ceza aldı. Verilen cezalardan ileri seviye yaptırım gösteren ilk ülke yayımladığı yasal kurallar çerçevesinde şu an için BAE olarak gözlemlenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!