Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Devlet Kurumlarına Blockchain Dersi

Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zeka Bakanlığı, devlet çalışanlarını blockchain konusunda eğitebilmek için Chainalysis ile birlikte çalışıyor.

Yapay Zeka Bakanlığı, blockchain analiz firması Chainalysis ile yaptığı iş birliği kapsamında Abu Dhabi Commercial Bank (ADCB) çalışanları için bir eğitim programı hazırladı.

1985 yılında kurulan Abu Dhabi Commercial Bank’in çoğunluk hisseleri, Abu Dabi hükümetine ait durumda.

Yapay Zeka Bakanlığı’nın proje yöneticilerinden Khalid Al Naeemi, banka çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim programında, BAE’nin yapay zeka stratejisinin ve dijital alanda hedeflenen başarıların önemini vurguladı.

Blockchain firması Chainalysis de program kapsamında “Bankacılığın Geleceği” adlı bir atölye düzenleyip çalışanlara blockchain, non-fungible token (NFT) gibi teknolojiler ve blockchainin bankacılığığa getirebileceği artılar hakkında bilgi verdi.

Programda ayrıca finansal işlemler için kullanılan merkeziyetsiz teknolojilerin güvenlik açısından ne gibi avantajlarının olduğu konuşuldu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Chainalysis ile olan iş birliği ekim ayında başlamış, taraflar ülke genelinde çeşitli eğitim programları düzenlemek için anlaşmıştı. Yapay Zeka Bakanı Omar Al Olama, o dönemi açıklamasında şunu söylemişti:

“Blockchain teknolojisi, gelecekte karşılaşacağımız zorluklara yenilikçi çözümler getirebilmemiz, kamu işlerini geliştirebilmemiz ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yeni teknolojiler konusunda sahip olduğu öncü konumunu güçlendirebilmemiz için kilit bir rol oynuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!