Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Arap Emirliklerinin En Büyük Havale Firması, Ripple İle Anlaşma İmzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri içerisindeki en büyük havale firmalarından birisi olan UAE Exchange, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar blockchain tabanlı bir ödeme yapısı kurmak için Ripple ile ortaklık imzaladığını duyurdu. UAE Exchange tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin Asya’ya yapılacağı da vurgulandı.

Bunun yanı sıra Reuters‘in yayınladığı bir habere göre, firmanın CEO’su Promoth Manghat, blockchain tabanlı ödeme ağı RippleNet’e karşı,  ”Asya içerisindeki bir veya iki bankadan” canlı destek görmeyi beklediklerini de ifade etti.

Birleşik Arap Emirliklerinin yapmayı planladığı işlemlerin ilk olarak Asya ile planlanmasının en büyük sebebi, bölge içerisinde bulunan Asya kökenli çalışanlar. Yapılan açıklamaya göre Asya ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ödeme koridoru, küresel havale akışının en büyük payına sahip koridorlardan birisi. Geçtiğimiz Mayıs ayında yerel bir haber kaynağının aktardığı bilgiye göre, Hindistan’a yapılan para transferleri toplam havale piyasasının %36.7’sini oluştururken, Pakistan %8.8, Filipinler ise %6.9’unu oluşturmaktaydı.

UAE Exchange kendi internet sayfasında 140’tan fazla banka ile iş birliği içerisinde olduğunu ve bunun yanı sıra 31 ülkede de iştirakleri bulunduğunu vurgulamakta ve böyle bir firma yavaş yavaş blockchain tabanlı uygulamalara geçiş yapmaya başladı.

Ripple ile UAE Exchange arasındaki ortaklık ilk olarak Şubat ayında gündeme gelmişti ve iki firma o tarihlerde temel olarak sınır ötesi işlemlerin masraflarını ve sıkıntılarını azaltmak için böyle bir ortaklığa girişildiğini açıklamıştı.

Ripple yaptığı ortaklıklar konusunda neredeyse her hafta yeni bir haber vermeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment