Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Mali Gözlemcisi, Mevcut Kripto ATM’lerinin Ülke İçinde Faaliyet Göstermesini Yasakladı

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), ülkede faaliyet gösteren tüm kripto ATM’lerinin yasa dışı olduğunu bu yüzden derhal kapatılmalarını emretti.

FCA, resmi sitesi üzerinden 11 Mart tarihinde yaptığı duyuruda operatörlerin ATM hizmetleri sunmak için ülkedeki kara para aklama düzenlemelerine (MLR) uymaları ve FCA’ya kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi ve yaptırımlarla karşı karşıya kalmak istemeyen işletmelerin derhal ATM’leri kapatmalarını emretti.

Birleşik Krallık’ta kripto varlık değişimi hizmetleri sunan kripto ATM’leri bize kayıtlı olmalı ve Birleşik Krallık Kara Para Aklama Düzenlemelerine (MLR) uygun olmalıdır. Bize kayıtlı kripto varlık şirketlerinin hiçbiri kripto ATM hizmetleri sunmak için onaylanmadı, bu da Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren kripto ATM’lerinin yasa dışı olduğu ve tüketicilerin bunları kullanmaması gerektiği anlamına geliyor.

Coin ATM Radar verilerine göre şu anda Birleşik Krallık‘ta sekiz şirket tarafından işletilen 81 Bitcoin ATM‘si bulunuyor. FCA uyarıda, bu şirketlerin hiçbirinin ülke içinde bu tür hizmetleri yürütmek için uygun belgeleri dosyalamadığını ve lisans statüsü kazanmadığını belirtti.

7 Mart tarihi itibariyle 106 şirket, kripto hizmetleri sunmak için FCA’ya kayıt başvurusunda bulundu. Şu anda bunlardan 27‘si tamamen kayıtlı bir lisansa sahipken 56‘sı reddedilmiş veya başvurularını geri çekmiş durumda bulunuyor. Kalan 23 şirket ise FCA’nın başvuruları değerlendirme altındayken faaliyetlerine devam etmelerine izin veren Geçici Kayıt Rejimi’ne (TRR) sahipler. Başvuruların onaylanması için son tarih 31 Mart.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!