Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son 24 Saatte Coinbase’den Bilinmeyen Cüzdanlara 1 Milyar Doların Üzerinde Bitcoin (BTC) Taşındı: Kurumsal Alım Mı, Manipülasyon Mu?

Son 24 saatte değeri 1 milyar doların üzerinde olan yaklaşık 35.000 BTC, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’den bilinmeyen cüzdanlara taşındı.

Kripto cüzdan hareketlerini izleyen Whale Alert, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda son 24 saat içinde yaklaşık 1.36 milyar dolar değerinde olan 35.237 adet Bitcoin’in Coinbase‘den farklı bilinmeyen cüzdanlara taşındığı birden fazla işlemi bildirdi. Kaydedilen en büyük tek işlem, değeri 387 milyon doların üzerinde olan 9.901 BTC‘lik işlem olurken bununla birlikte 9.867 ve 9.843 BTC‘lik benzer iki transfer de kaydedildi.

Bitcoin yatırımcısı Lark Davis, bu işlemlerin borsa içi transferler ya da piyasaya yeni bir kurumsal giriş olabileceğini söyledi.

Bunun gibi 3 işlem birkaç saat önce Coinbase’de gerçekleşti. 1 milyardan fazla bitcoin taşındı. Borsa içi transferler olabilir. Pazara yeni bir kurumsal giriş olabilir. Her halükarda büyük işlemler.

Bununla birlikte balinaların genellikle yatırımcıların piyasa yönü hakkında kararsız olduğu dönemlerde bu tür işlemler yaparak bir kripto para biriminin fiyatını manipüle etmeye veya etkilemeye çalıştığı biliniyor.

Coinglass verilerine göre son 24 saatte kripto para piyasalarında 44.692 yatırımcı, 146 milyon doların üzerinde tasfiye oldu. Bu tasfiyelerin 6.4 milyon doları Bitcoin’de gerçekleşirken 5.9 milyon dolar değerindeki tek işlemde gerçekleşen en büyük tasfiye ise BTC/USD paritesinde yaşandı.

Bitcoin, 9 Mart tarihinde ABD Başkanı Joe Biden‘ın kripto paralar ile ilgili bir yürütme emrini imzalamasının ardından hızlıca 42.438 dolar seviyelerine yükselmiş ancak ertesi gün tekrardan 39.000 dolar seviyelerine gerilemişti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda 39.109 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!