Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Parlamentosu Terörle Bağlantılı Kripto Paralara El Koyulmasını Destekliyor

Birleşik Krallık milletvekilleri, kolluk kuvvetlerinin terör faaliyetleriyle bağlantılı kripto paraları ele geçirmesini kolaylaştıracak yeni bir yasa tasarısına olumlu yönde oy verdi.

İngiltere parlamentosunda yetkililerin yerel suçlarla mücadele etmesine yardımcı olabilecek reformları içeren Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık yasa tasarısında yeni değişiklik önerisi yapıldı. Kolluk kuvvetlerinin terör faaliyetleri ile bağlantılı kripto paraları ele geçirmesini kolaylaştıracak yeni maddeler için Birleşik Krallık milletvekilleri olumlu yönde oy kullandı. 

Parlamentonun alt meclisi, yerel suçlarla mücadele kapsamında suçla bağlantılı kripto paraları ele geçirme ve dondurma yetkisini verecek değişiklikler lehinde oy kullandıktan sonra tasarıdaki maddelerin ülkenin mevcut terörle mücadele mevzuatına da yansıtılması çağrısında bulundu.

Suç ve Terör regülasyonundan sorumlu bakan Tom Tugendhat yeni tasarının mevcut terörle mücadele mevzuatındaki bir boşluğu giderdiğini ifade etti. Tugendhat’ın ifadelerine göre mevcut terörle mücadele yasası yalnızca nakit, varlık ve banka hesaplarına el koymayı kapsıyor. Ayrıca Tugendhat yasanın yeni haliyle kripto paraların terörizmi artırması riskini önemli ölçüde düşürmesini beklediklerini de belirtti.

Toplantıda konuşulan ve diğer bazı regülatörler ve yasama bölgelerini ilgilendiren değişiklikler ise değerlendirmeye dahil edilmedi. Olumlu yönde oy kullanılan terörizm tasarısı ise yasalaşmadan önce parlamentoda incelenmeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!