Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Regülatörü PSR, Kripto Paraları “Önceliği” Haline Getirdi

Birleşik Krallık Ödeme Sistemleri Regülatörü (PSR), 2020-21 dönemi için yayımladığı yıllık raporunda kripto paraların “ana akım ödeme sistemi” haline gelme ihtimalini dile getirerek bunları daha detaylı şekilde incelemeye başladığını açıkladı.

Kripto paraları “bu yıl önceliklerinden biri haline getiren” Ödeme Sistemleri Regülatörü, bu varlıkların gelecekte “tüketiciler ile işletmeler tarafından daha çok kullanılmaya” başlayabileceğini belirtti.

Kripto varlıkların pek çok farklı alanda kullanılabileceğini, stablecoinlerin ödeme aracı olarak kullanılma potansiyeli olduğunu ifade eden PSR, “Birleşik Krallık’ta yeni ödeme sistemleri kurmaya çalışan birkaç kripto varlık ve stablecoin firması ile görüşme halinde olduğunu” açıkladı.

Ödeme Sistemleri Regülatörü, Birleşik Krallık’ta Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş sekiz ödeme sisteminin regülasyonundan sorumlu.

Regülatör, “Bakanlık, kripto varlıkları PSR’ın yetki alanına giren bir ödeme sistemi olarak tanımlarsa, bu konudaki hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

PSR’ın hedefleri arasında etkili bir rekabet ortamı kurmak ve bunun kullanıcıların çıkarlarını gözeten bir ortam olmasını sağlamak bulunuyor.

Ödeme Sistemleri Regülatörü, bunların haricinde Birleşik Krallık’taki kripto regülasyonlarının koordine bir şekilde ilerleyebilmesi için İngiltere Merkez Bankası ve Finansal Yürütme Kurumu (FCA) ile birlikte Kripto Varlık Görev Gücünde (CATF) yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!