Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litvanya Merkez Bankası Binance Hakkında Uyardı

Litvanya Merkez Bankası, cuma günü yayımladığı duyuruda ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’i Litvanya pazarında lisansı olmamasına rağmen yatırım hizmeti sunduğu gerekçesiyle uyardığını açıkladı. 

Merkez Bankası, bazı kripto para borsalarının Litvanya’daki müşterilere kripto paralar ile bağlantılı türev enstrümanlarına (vadeli işlem sözleşmesi ve opsiyon), fark sözleşmelerine veya menkul kıymetlere yatırım yapma hizmeti sunduğunu, bu ürünlerin birer finansal enstrüman sayıldığını ve bu enstrümanlar üstünden sunulan yatırım hizmetlerinin lisanslandırılması gerektiğini açıkladı.

Binance’i bu konuda uyardığını belirten Merkez Bankası, borsaya platformunda müşterileri yanıltıcı herhangi bir ifadenin yer almadığından emin olması için talimatta bulundu.

Binance gibi lisanssız şekilde finans hizmeti sunan platformların, “yatırımcıları koruyan standartlara tabi olmadığı” ve bu platformlarda işlem yapan yatırımcıların, “tüm paralarını kaybetme riskiyle” karşı karşıya olduğu belirtildi.

Litvanya’da dijital para borsası işletmecisi olarak kayıt yaptırmış şirketler, finansal hizmet sağlayıcısı olarak tanınmıyor ve finansal hizmet sunma hakkına sahip olamıyor.

Yakın zamanda Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Hong Kong, İtalya, Japonya, Tayland regülatörlerinden Binance hakkında uyarı açıklamaları geldi. “Regülatörler ile iş birliği yaptığını” belirten Binance, bugünkü duyurusunda borsadaki hisse tokenı işlemlerini 14 Ekim itibarıyla tamamen durdurmuş olacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!