Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Regülatör Binance Hakkında Uyardı

İtalyan regülatör Consob, ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsasını işleten Binance Group’un İtalya’da yatırım hizmeti sunmak için resmi bir izninin olmadığını açıkladı.

Consob, perşembe günü yayımladığı duyuruda Binance’in sitesindeki “türev” ve “hisse tokenı” gibi kısımlarda İtalyanca dil desteği olmasına rağmen borsanın İtalya’da resmen faaliyet gösterme yetkisinin olmadığını açıkladı.

Binance, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Consob’un bildirisinden haberdarız. Bunun Binance.com’da sunulan hizmetler üstünde doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır.” ifadesini kullandı. Şirket, “regülatörlere karşı iş birlikçi bir tavır” sergilediğini yineledi.

Kripto para ticareti hakkında genel bir uyarıda da bulunan Consob, insanların kripto para piyasasına yatırdıkları paranın “tamamını kaybedebilecekleri” vurguladı.

Binance hakkında buna benzer bir açıklama, Binance’in Birleşik Krallık’ta faaliyet gösterme izninin olmadığını duyuran Finansal Yürütme Kurumu (FCA) tarafından yapılmıştı. Borsa hakkında şu ana dek Tayland, Japonya gibi ülkelerde de uyarıda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!