Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta Kripto Paranın Risklerine Karşı 11 Milyon Sterlinlik Kampanya Başlatılacak

Birleşik Krallık’ın regülatörü Finansal Davranış Kurumunun (FCA) CEO’su Nikhil Rathi, ülkedeki yatırımcıları kripto para piyasasının risklerine karşı uyarmak için 11 milyon sterlinlik bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Finansal Davranış Kurumu CEO’su, kurumun bugün düzenlediği webinardaKripto para ve diğer yüksek-risk barındıran piyasalarda spekülasyonda bulunan genç vatandaşların sayısında bir patlama gördük.” açıklamasında bulundu.

Regülatör, Birleşik Krallık genelinde yaptığı bir ankette ülke genelinde kripto paralara yatırım yapmış toplam vatandaş sayısının 2.5 milyona yaklaştığı sonucuna varmıştı.

Kripto paralar ile GameStop olaylarında bir benzerlik kuran ve insanların bunlara “eğlence” amaçlı yatırım yapmaya başladığını söyleyen Rathi, bunların özellikle 18-30 yaş aralığında olup sosyal medya kullanan vatandaşlara hitap ettiğini belirtti.

“Kripto varlıklara yatırım yapanlar, paralarının tamamını kaybetmeyi göze almış olmalı.” açıklamasında bulunan FCA CEO’su, insanları kripto paraların barındırdığı risklere karşı uyarmak için 11 milyon sterlinlik (130.4 milyon lira) bir pazarlama kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!