Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık Tokenlar İçin Yeni Kurallar Getirdi: Kripto Paralar Nasıl Etkilenecek?

İngiltere Dijital Menkul Kıymetler Sandbox’ı (DSS) için yeni düzenlemeler getirdi.

İngiltere 18 Aralık Pazartesi günü Dijital Menkul Kıymetler Sandbox’ına yönelik detaylı bir düzenleme açıklaması paylaştı. Açıklamada DSS ile neler yapılabileceği ve bu programa katılım için gereken şartların sınırları belirlendi.

Bununla birlikte DSS’nin düzenleyicilerin ve şirketlerin dağıtılmış defter teknolojisi (ledger) ve menkul kıymetlerin tokenize edilmesi dahil olmak üzere birçok çözümü test etmesine izin vereceği belirtildi.

Finansal Hizmetleri ve Piyasaları Yasası’nın bir parçası olarak 8 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek. Düzenlemeler İngiltere Merkez Bankası ve İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından denetlenecek. DSS kapsamında kripto para sektörüne ilişkin yatırımlara yer verilmeyecek ve sadece tokenize edilmiş menkul kıymetler gibi dijital varlıklar karşılık bulacak.

Açıklamanın detaylarında merkez bankası ve FCA’nın uygun gördükleri gerekli adımları atabileceği vurgulandı:

Banka ve FCA, DSS’nin işletilmesi ve denetlenmesiyle bağlantılı olarak birbirleriyle işbirliği yapmak için uygun gördükleri adımları atmalıdır.

İngiltere 22 Kasım günü açıklanan bütçe programı kapsamında DSS’yi duyurmuştu. O duyuruda, programının dijital varlık sektörünün büyümesini kolaylaştıracak yeni bir girişim için mevzuat olduğu ima edilirken söz konusu programın 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması planlandığına yer verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!