Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta İlke İmza Atıldı: Üç Tane NFT’ye El Kondu

Birleşik Krallık’taki vergi dairesi, ülke adına bir ilke imza atarak üç non-fungible token’a (NFT) el koydu.

Birleşik Krallık Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu NFT’lere 1.4 milyon sterlinlik bir dolandırıcılık soruşturması kapsamında el kondu.

Şüphelilerin birtakım sahte kimlik ve fatura kullanarak mağdurlardan almaları gerekenden daha fazla KDV aldıkları ve soruşturmada toplamda 250 tane sahte firma isminin geçtiği bildirildi.

Gelir ve Gümrük İdaresinin mali suçlar bölümünden Nick Sharp bugünkü açıklamasında, “Non-fungible token’a el koymuş olmamız, kripto varlıkları kullanarak HMRC’den saklanabileceğini düşünenler için uyarı niteliğindedir.” dedi ve “Mal varlıklarını gizlemeye çalışan suçlulara ayak uydurabilmek için sürekli yeni teknolojilere adapte oluyoruz.” yorumunu ekledi.

Gelir ve Gümrük İdaresi, bu soruşturmayla birlikte Birleşik Krallık’ta bir NFT’ye el koymuş ilk resmi kurum haline gelirken, soruşturma kapsamında üç NFT’ye ek olarak 5 bin sterlin değerinde kripto varlığa daha el konduğu aktarıldı. Soruşturma devam ederken, el konan NFT’lere henüz bir değer biçilmedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!