Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi: Kuzey Kore Yaptırımları Aşmak İçin Kripto Para Borsalarını Hackliyor!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi uzman paneli raporuna göre, Kuzey Kore’nin önde gelen kripto para hacklenme olaylarına bulaşmış olmasının en büyük nedeni başka ülkeler tarafından uygulanan ekonomik yaptırımları aşabilmek.

Nikkei Asian Review tarafından aktarılan bilgilere göre, söz konusu hackleme olayları daha önce de kripto para camiası tarafından bilinse de, bu durum ilk defa BM tarafından kabul edildi ve detaylandırıldı. Bilindiği üzre Kuzey Kore kendi nükleer ve füze programları nedeniyle ABD tarafından çeşitli yaptırımlara maruz bırakılmıştı ki bu durum ülkenin kömür ihracatı veya döviz kazançları gibi başka ülkelere bağımlı olan işlerini zor duruma sokmuştu.

Panelde belirtilen bilgilere göre kripto para birimleri Kuzey Kore yönetimine ”yaptırımları aşmak için çok fazla yol” sunuyor ve bunların takibinin zor olması ve birden fazla defa aklanabilmeleri, kripto paraları Kuzey Kore için bir numaralı araç haline getiriyor. Uzmanların açıklamalarına göre Kuzey Kore 2017 yılının başlangıcı ile 2018 yılının Eylül ayına kadar en az 5 adet Asya menşeli önde gelen kripto para borsasına saldırdı ve bunları hackledi. Uzmanlara göre Kuzey Kore bu saldırılardan 571 milyon dolar civarında bir gelir elde etti.

AB Güvenlik Konseyinin yanı sıra Group-IB isimli siber güvenlik firması da geçtiğimiz yıl Ekim ayında benzer bir rapor yayınlamış ve Kuzey Kore’nin ünlü Lazarus grubunun hacklerden sorumlu olduğunu ve 14 kripto para borsasını hacklediğini vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment