Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bit.ly, Ünlü Yazarın Kitabındaki Linkleri Kasten Bloklamadığını Söyledi ve Hatayı Düzeltti

Mastering Ethereum isimli dördüncü kitabını baskıya verecek olan Andreas M Antonopoulos, bu kitabında Bit.ly formatında kısaltılmış linklerin tamamına erişim yasağı geldiğini ifade etmiş ve bu durumun sebebinini anlayamadığını söylemişti.

Daha sonra kripto para piyasalarının sevilen ismi Andreas’ın başına gelen bu olay, sosyal medyada bir anda gündemin önemli maddelerinden birisi haline geldi. Birçok kişi, Bit.ly’nin bu tarz bir şeyi neden yaptığını sorgularken, firmaya sert eleştirlerle yüklendi. Tepkinin boyutunun da artması ile Andreas’ın twitine, Bit.ly’den cevap geldi. Yetkililer, yaptığı açıklamada sorunun farkına varıldığını ve çözüldüğünü ifade ederken, tüm linklerin şu anda çalışıyor olması gerektiğini söyledi.

Şirket sözcüsünden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

”Andreas M. Antonopoulos’un kitabındaki linklere erişim kısıtlılığı getirildiği yönündeki haberleri okuduk. Bu bireysel bir olay, kripto para piyasalarına karşı yapılmış bir hamle değil. Tamamen münferit bir şekilde güvenlik sistemimiz, bu linkler ile ilgili yanlış sonuca varmış. Biz Bitly olarak kripto para sitelerine asla böyle bir yasak koymadık, bundan sonra da koymayı düşünmüyoruz. Zaten bu olaydan haberimiz olur olmaz, hatayı düzelttik.”

Antonopoulos ise, bu açıklamanın ardından Bitly’den bazı şeylerin de cevabını istedi. Başarılı yazar, Bitly’e ”Bunun bir daha yaşanmayacağını ve kimsenin başına gelmeyeceğini, kripto para camiasına garanti edebilir misiniz?’ tarzında bir soru sordu. Bitly’den ise buna ilişkin şu anda bir cevap gelmiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment