Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Başbakan Yardımcısı: Kripto Paraları Daha İyi Kontrol Etmeliyiz

Tayland hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yapan Wissanu Krea-ngam yaptığı açıklamada kripto paraları daha sıkı bir şekilde regüle etmeleri gerektiğini ifade etti.

Başarılı siyasetçi, yerel basına verdiği demeçte şu anda kripto para piyasalarının yeterince güvenli olmadığına vurgu yaparken, hem yerel hem de ulusal bazda bunun bir sorun olduğunu ifade etti. Wissanu, ayrıca Tayland’ın uluslar arası düzenlemeler ile eş zamanlı gidebilmek ve sektördeki standardı yakalamak adına, kripto paralar ile ilgili çalışmalar yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Şu anda kripto para sektörü gerçekten de çok yeni ve her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Biz de bu hızla başa çıkabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Uluslar arası bir standardı yakalamak durumundayız. Bizim o sebeple hem uluslar arası kurallara uygun hem de teknolojiyi daha iyi geliştirecek kanunlara ihtiyacımız var. Şu anda güvenin pek de fazla olmadığı açık, ciddi güvenlik açıkları var. O sebeple, kripto paraları daha sıkı bir şekilde kontrol etmeliyiz.”

Tayland’da şu anda dünyanın birçok ülkesine kıyasla daha rahat bir kripto para atmosferi var. Ülkedeki bankalar, kripto para borsalarına sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Ancak, diğer ülkeler gibi Tayland da, kripto paraların beraberinde getirdiği bazı istenmeyen etkilere karşı tetikte kalma amacında. Başbakan yardımcısının bu açıklamaları da, o bağlamda değerlendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment