Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BIT Mining Ekonomisti Bitcoin’de Pozitif: FED Faiz Kararı Artık Daha Az Etkiliyor!

Kripto para madenciliği sektörünün devlerinden BIT Mining’in baş ekonomisti Youwei Yang, dün ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz verilerinin Bitcoin’e (BTC) olumlu yansığını ifade etti.

Ekonomist Youwei Yang yakın tarihli bir demecinde 26 Temmuz günü açıklanan ABD faiz verileri ile Bitcoin arasındaki ilişkiyi yorumladı. Dün akşam saatlerinde FED, faizi 25 baz puan arttırdığını açıklamasının ardından Bitcoin fiyatında pozitif bir seyir görüldü. Bu verinin Bitcoin için olumlu senaryoyu temsil ettiğini öne süren Yang, enflasyondaki düşüşün de göz önünde bulunduğunda FED’in eylül ayındaki faiz artırma olasılığının düştüğünü savundu.

Yang, Temmuz 12’de açıklanan enflasyon verilerinin ardından dün akşam saatlerinde duyurulan faiz artışının Bitcoin üzerinde beklenen negatif etkiyi yaratmadığını işaret ederek verilerin kısa vade için cesaret verici olduğunu belirtti.

Bitcoin, FED’in faiz kararının ardından yaklaşık yaklaşık %1,71 yükselerek 29.180 dolar seviyesinden 29.670 dolara ulaşmıştı.

Bununla birlikte FED’in genel uzun vadeli faiz artırım oranlarının daha az agresif hale geleceğini belirten ekonomist, FED Başkanı Powell’ın konuşmasındaki olumlu detaylara işaret etti. Yang’ın açıklamasının satır aralarında yer alan şu ifadeler dikkat çekti:

FED yeterince temkinli davranıyor ve gelecekteki kararların büyük ölçüde ekonomik verilere bağlı olacağını belirterek bazı olası ek faiz artışları için kapıyı hala açık tutuyor.

FED’in faiz kararı Bitcoin’i artık daha az etkiliyor

Ekonomist Youwei Yang’ın açıklamasında, öne çıkan bir diğer başlık ise FED’in Bitcoin üzerindeki azalan etkisi oldu. Zaman içerisinde ABD’den gelen verilerin Bitcoin üzerindeki etkisini kaybettiğini vurgulayan Yang, gelecekte de bu tür verilerin çok fazla endişeye sebep olamayacağını savundu.

Piyasa şimdi hareket etmek için yeni heyecan verici veya endişe verici göstergeler arıyor. Bu noktada kazanç raporlarının, düzenlemelerin veya bankacılık likiditesinin bir sonraki hareket tetikleyici güç olabileceğine dair sinyaller azalıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 yükselen Bitcoin, yazım esnasında 29.382 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!