Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kararı XRP Dışında İki Altcoin’e Yaradı: Kurumsal Yatırımda Ciddi Artış!

Kurumsal yatırımcıların bu ay Ripple (XRP), Stellar (XLM) ve Solana (SOL) tabanlı ürünlere yatırımlarını artırdığı görüldü.

Kurumsal yatırımcılar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında geçen davada XRP lehine karar çıkmasının ardından bazı altcoinlerde yatırımlarını artırmaya başladı. Kripto analitik platformu CCData 26 Temmuz tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, kurumsal yatırımcıların bu ay Ripple, Stellar ve Solana tabanlı yatırım ürünlerine yaptıkları finansman tahsisinde artışa gittiklerini aktardı.

Raporda, Stellar tabanlı ürünlerin yönetimi altındaki varlıkların (AUM) %62,7’lik bir artışla 17,3 milyon dolara ulaştığı belirtildi. Büyümede, kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale’in Stellar ürününde kaydedilen %330’un üzerindeki artışın oldukça önemli bir rol oynadığı dile getirildi.

Buna ek olarak Ripple ve Solana tabanlı ürünlerin AUM’i sırasıyla %33,2 ve %55,7 artışla 65,7 ve 87,8 milyon dolara ulaştı. İlgili altcoinlerde yaşanan olumlu performans, kripto ürünlerinin AUM’ini %1,14 büyüterek 33,7 milyar dolara yükselmesini sağladı. Bu artış, 2023 yılında %71,5’lik bir artış gören AUM’de art arda gerçekleşen ikinci aylık büyüme oldu.

Öte yandan AUM’deki artışın esas olarak Bitcoin (BTC) tabanlı ürünlerden kaynaklandığı belirtildi. Haziran ayının ortasında dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın spot Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvurusu ile birlikte Bitcoin ürünlerine olan ilginin artış yaşadığı ortaya konmuştu.

Bunların yanı sıra kripto yatırım ürünleri piyasasındaki hakimiyet, 26,3 milyar dolarla toplam yönetim altındaki varlıkların %78’ine sahip olan ABD’nin oldu. İsveç, İsviçre ve Almanya da temmuz ayında toplam yönetim altındaki varlıklara 3,9 milyar dolarlık bir katkıda bulunarak piyasanın %11,5’ini oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!