Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin Bir Borsa İle İlişkisini Sonlandırdı: Kilitli Tokenları İzinsiz Açtı!

Popüler altcoin Sui Network’ün (SUI) arkasındaki vakıf Sui Foundation, kilitli tokenları izinsiz bir şekilde açan borsa ile ilişkisini sonlandırdı.

Sui Foundation 26 Temmuz tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, geçtiğimiz haziran ayında Binance’e gerçekleştirilen şüpheli transferlerin iş birliği içerisinde olduğu merkeziyetsiz kripto para borsası MovEx’ten kaynaklandığını açıkladı.

Vakıf, MovEx’e SUI’nin merkezi limit emir defteri DeepBook üzerinde çalışması karşılığında sözleşmeli kilit anlaşması dahilinde 2,5 milyon SUI tahsis ettiğini belirtti. Bu varlıkların kilitleri taraflar arasında yapılan anlaşmaya bağlı olarak açılacaktı. Ancak vakfın verdiği bilgilere göre MovEx, sözleşme şartlarını ihlal ederek üç farklı kripto para cüzdanına 625 biner adet SUI transfer etti. Toplamda 1,8 milyon SUI sözleşme hesabından çıkmış oldu.

Vakıf, MovEx’in bu işlemden kendisini haberdar etmediğini ve böyle bir işleme izin vermediğini belirterek transfer edilen tokenların sözleşme adresine geri döndürülmesini sağladı. Ayrıca MovEx ile iş birliğini de sonlandırdığını duyurdu.

Sui Foundation geçtiğimiz haziran ayı sonunda ortaya atılan iddialara cevap olarak herhangi bir token satışı yapmadığını ve ilgili işlemlerin sözleşmeli kilit anlaşması dahilinde yapılan bir ödeme olduğunu söylemişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %11,1 değer kaybeden SUI, son 24 saat içerisinde %1,2 değer kazanarak yazım itibariyle 0,636 dolar seviyesinden işlem gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!