Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Altcoin’de Staking Ödülleri Binance Üzerinde Satılıyor İddiası: Açıklama Var!

Sui Network’ün (SUI) arkasındaki vakıf Sui Foundation, kilitli SUI ödüllerinin Binance’te satıldığı iddialarını yalanladı.

Sui Foundation 27 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, tüm kilit açılımlarının yol haritasına uygun ilerlediğini belirterek Binance üzerinden SUI veya herhangi bir token satmadığını açıkladı.

Vakıf, bildirilen piyasa değerinin hiçbir zaman aşılmadığının altını çizerken iddialara konu işlemin sözleşmeli bir kilit anlaşmasına tabi ödeme olduğunu dile getirdi.

Öte yandan bahse konu iddialar, “DeFi Squared” takma isimli popüler bir trader tarafından ortaya atıldı. Trader, geçtiğimiz ay boyunca SUI üzerinde satış baskısının bitmediğini ve bu durumun kendisini şüphelendirdiğini belirtti.

Coinmarketcap‘te SUI için her ay yalnızca bir kilit açılımı olacağı bildirilmesine rağmen satış baskısının bu verileri yalanladığını ima eden trader, SUI’nin konuya dair resmi bir yol haritası yayınlamamasına da dikkat çekti.

DeFi Squared bu kapsamda Sui Foundation’ın 3 milyar kilitli SUI’ye sahip olduğunu ve bu varlıklardan elde edilen 27 milyon adetlik ödül içerisinden 3,1 milyonunun farklı cüzdanlara bölüştürüldükten sonra Binance’e aktarıldığını belirtti. Vakfın dolaşımdaki arzdan 6 kat fazla varlığa sahip olduğu da vurgulanan detaylar arasında yer aldı.

Aktarılan fonların farklı cüzdanlara bölünmesinin takibi zorlaştırmak için yapılmış olabileceğini öne süren trader, mevcut durumda Sui ekibinin de Binance üzerinde yayınlanan gayri resmi yol haritasına harfiyen uymak zorunda olmadığına dair ifadeleriyle tezlerini destekledi.

Trader ayrıca arzın hiperenflasyona yol açacak şekilde artırıldığının altını çizerken mevcut durumda SUI alım gücünün aylık %20 zayıfladığına dikkat çekti. SUI’deki mevcut satın alma gücü kaybının, 2022 yılında hiperenflasyona maruz kalan Venezuela Bolivarı’ndan bile yüksek olduğu vurgulandı.

DeFi Squared’ın verdiği bilgilere göre vadesiz staking ödüllerinden piyasaya 33 milyon adet SUI yayılıyor. Dolaşımdaki 600 milyon adet SUI’nin 250 milyon adetinin vakfın kontrolü dışında olduğu göz önünde bulundurulunca staking ödüllerinden piyasaya yayılan tokenlar vakfın kontrolü dışında bulunan dolaşımdaki arzı her ay %10 artırıyor.

Coingecko verilerine göre iddiaların ardından SUI, %7,5’in üzerinde değer kaybederek 0,741 dolar seviyesinden 0,685 dolar seviyesine geriledi. Son 30 günde SUI’de yaşanan değer kaybı %35’e yaklaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!