Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Tokenizasyon Firması Securitize’dan İspanya’da Token: Avrupa’ya Giriş Yaptı!

ABD merkezli tokenizasyon şirketi Securitize, İspanya’da ilk tokenize menkul kıymetini başlatarak Avrupa piyasasına girdi.

Securitize 27 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, İspanya gayrimenkul piyasasının en önemli şirketlerinden biri olan Mancipi Partners’ın hisselerini tokenize olarak piyasaya sürdüğünü duyurdu.

İspanya Ulusal Borsa komisyonu (CNMV) tarafından alınan izinle birlikte çıkarılan dijital hisselerin denetiminin de yine CNMV tarafından yapılacağı belirtildi. Tokenların Avalanche (AVAX) ağında piyasaya sürüldüğü ve eylül ayının başından itibaren ikincil piyasada işlem görmeye başlayacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Şirketin teklif sayfasında yer alan bilgilere göre hisseler için minimum alım tutarı 109 bin dolar olarak belirlendi. Ayrıca hisselerin ABD vatandaşlarının alımına açık olmayacağı da altı çizilen noktalar arasında bulunuyor.

Söz konusu menkul kıymet ihracı, İspanya Hazine ve Uluslararası Finans Genel Sekreterliği’nden “Sandbox” şartları altında aldığı kısıtlı sayıda şirket ve yatırımcıya tokenize menkul kıymet satma izninden yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşti.

Şirket, Sandbox sürecini tamamlandıktan ve Avrupa Birliği Dağıtılmış Defter Teknolojisi Pilot Rejimi’nden tokenize edilmiş finansal araç ihraç izni aldıktan sonra İspanya’da ve Avrupa Birliği’nin genelinde faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor.

Securitize CEO’su Carlos Domingo, şirketin şu anda hem ABD’de hem de Avrupa’da tokenize menkul kıymet ihraç edilebilen ve ticaretini gerçekleştirebilen ilk şirket olduklarını belirtti. Domingo, Avrupalı şirketlerin tokenize menkul kıymet hizmetleri ile sermaye artırım imkanlarından ve vergi avantajlarından yararlanabileceklerini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!