Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformunda Günlük En Büyük Yakım: 6.720 Ethereum Bozduruldu, Binance’e Aktarıldı!

Ethereum (ETH) tabanlı merkeziyetsiz staking protokolü Rocket Pool (RPL), günlük bazda en büyük Rocket Pool ETH (rETH) yakımını yaşadı.

Rocket Pool üzerinde Ethereum stake eden bir kullanıcı yüklü miktardaki varlığını hareket ettirerek dikkat çekti. Popüler on-chain analistli Tom Wan’ın paylaşımına göre bir trader, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e transfer etmeden önce 12,3 milyon dolar değerindeki rETH’yi itfa ederek Ethereum’a çevirdi. Söz konusu yakım ile rETH şimdiye kadarki en büyük itfasını yaşamış oldu.

Trader, 6.720 rETH‘yi yakmasının ardından Binance’e 13,2 milyon dolar değerinde 7.115 ETH transfer etti.

DefiLlama verilerine göre Rocket Pool’da 1,88 milyar dolar değerinde toplam kilitli varlık (TVL) bulunuyor. Kullanıcının söz konusu çekim işlemini neden yaptığı net olarak bilinmese de birtakım teoriler bulunuyor. Bunlardan ilki yatırımcının elindeki varlıkları satmak amacıyla Binance’e transfer etmiş olabileceği yönünde.

Bir diğer teori ise Binance’deki yüksek stake getirisini işaret ediyor. Halihazırda Rocket Pool, Ethereum stake işlemi için kullanıcılara yıllık %3,64’lük pasif getiri imkanı sunuyor. Öte yandan Binance’deki Ethereum stake getirisi ise yıllık bazda %4,07 ile öne çıkıyor. Bu doğrultuda kullanıcının daha fazla getiri etmek için varlıklarını Binance’e taşımış olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!