Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcluster: Rusya Kripto Para Madenciliği Vergilerinden 1 Milyar Dolar Kazanabilir

Bitcluster tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Rusya, kripto para madenciliğinden faydalanarak vergi gelirlerinin 1 milyar dolar değerinde artırabilir.

Kripto para madenciliğiyle ilgili çeşitli araştırmalar yapan Bitcluster, Rusya’nın kripto para madenciliğinden ne ölçüde yararlanabileceğini öğrenmek için yeni bir rapor hazırladı.

Rusya geçtiğimiz yıl 20 GW değerinde fazladan elektrik üretti. Bitcluster’ın araştırmalarına göre bu elektrik miktarı, 14.8 milyon adet Antminer S9i ASIC cihazını çalıştırmaya yeterli. Eğer Rusya elindeki bu fazladan elektriği kripto para madenciliği yapmak için kullanacak olsa yalnızca KDV gelirlerinden 1 milyar dolar fazladan kazanabilir.

Yayınlanan bu rapora göre bir adet Antminer S9i cihazı, saatte yaklaşık bin 350 kWt değerinde elektrik tüketiyor. Günümüzde bu modelden toplamda 740 bin adet bulunduğu düşünülüyor ki bu da bu cihazların toplam elektrik üretiminin 1 GW değerinde olduğu anlamına geliyor. Rusya’daki kW/s ücretinin 0.03$ olduğunu düşünürsek ülkenin yalnızca KDV gelirlerinden ayda 4.4 milyon dolar para kazanabileceğini söyleyebiliriz.

Rusya’daki yetkililer geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kripto para madenciliğiyle ilgili çeşitli açıklamalar yaptılar. Hükümetten bazı isimler kripto para madenciliğine pek sıcak bakmasalar da çoğunluğun konuya ılımlı yaklaştığını söylemek mümkün.

Rusya kripto para sektörüyle ilgili henüz kapsamlı bir düzenleme hazırlamış değil ancak yetkililer bu konu üstünde çalışmayı sürdürüyorlar. Rusya Hükümeti geçtiğimiz aylarda kripto paralarla ilgili hazırlanmış bir yasa tasarısın değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda tasarının belli ölçüde değiştirilmesine ve yeniden meclise sunulmasına karar verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment