Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Tabanlı Tarayıcı Brave, Özel Cheddar İçeriklerine Ücretsiz Giriş Sunacak!

Blockchain tabanlı internet tarayıcısı Brave, ünlü internet sayfası Cheddar ile ortaklık imzaladığını duyurdu. Söz konusu ortaklık gereği Brave tarayıcısını kullanan kişiler, normalde belirli bir ücrete ve aboneliğe tabi olan Cheddar içeriklerini ücretsiz olarak görüntüleyebilecek.

Salı günü yapılan duyuru ile açıklanan bu gelişme, bugünden başlayarak önümüzdeki üç ay boyunca geçerli olacak. Cheddar’ın kurucusu ve CEO’su Jon Steinberg, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Cheddar sitesine giriş yapan kişiler kripto paralara takıntılı ki buna adanmış Crypto Craze isimli bir programımız bile var. Kripto para fonlaması ile hiç.bir giriş yapma olmadan Brave kullanıcıları için bizim özel içeriklerimizi açma fikri, tutkulu bir topluluk ile bağ kurmak için doğal bir yol gibi gözüktü.”

2015  yılında ünlü internet tarayıcısı Mozilla’nın kurucu ortağı Brendan Eich tarafından hayata geçirilen Brave, 2017 yılının Mayıs ayında Ethereum tabanlı Basic Attention Token (BAT) için yaptığı ICO esnasında sadece 30 saniyede 35 milyon dolar toplamıştı. Gizlilik odaklı tarayıcı o tarihten bu yana aktif 5.5 milyon kullanıcıya sahip olduğunu ve yeni hizmetler sunmaya hazırlandığını vurgulamakta. Firma geçtiğimiz Nisan ayında blockchain içerik hazırlama sistemini test etmek için Dow Jones Media Group ile ortaklık imzalamıştı.

Bunun yanı sıra çok daha yakın bir tarihte blockchain tabanlı kimlik doğrulama platformu Civic ile de ortaklığa imza attı. Platformun kripto parası BAT ise 2018 yılında Coinbase borsasında listelenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment