Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıkıntılar Yaşayan Kripto Para Borsası, ”Bakım” Yapıldığını Açıkladı ve Siteyi Kapattı!

QuadrigaCX isimli Kanada tabanlı kripto para borsası, son dönemde bankalar ile yaşadığı sıkıntılar ile gündeme gelmişti.

Müşterilerin kripto para borsasına yatırdığı fonların bir banka tarafından dondurulması şokunu yaşayan platform, konu hakkında açtığı davayı kazanmasına rağmen müşterilerin fonlarının iadesi konusunda sıkıntılar yaşamaktaydı ki bu durum birçok kullanıcının aklına ”êxit scam” ihtimalini getirdi. Kanada tabanlı Canada Imperial Bank of Commerce (CBIC) tarafından borsanın hesaplarındaki fonların kime ait olduğunun bilinmemesi gerekçesiyle dondurulan fonlar, borsanın 2018 yılının Ocak ayından beri işlem yapmasını imkansız hale getirdi ve aradan bir yıldan uzun süre geçmesine rağmen hala bir gelişme yok.

Kripto para borsasının geçici başkanı ve CEO’su olan Aaron Matthews davayı kazanmalarından sonra müşterilere gönderdiği bir bildiride, paraların iadesi için gelişme kaydettiklerini ve bunların çok yakın bir sürede tamamlanacağını vurguladı. Müşterilere iki haftalık zaman vaat eden CEO, bu sürenin dolması ardından Reddit üzerinden eleştirilmeye başlandı. Kullanıcılar iki haftanın artık dolduğunu ve kripto para iadelerinin yapılması gerektiğini belirtmekte. Müşterilerin fonlarının ise yaklaşık 19 milyon dolar değere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Ancak site 28 Ocak 00:07 itibariyle ”güncelleme yapılmaktadır” mesajına sahipken, şimdi ”bakım var” mesajı ile kullanıcıları karşılamakta. Eski CEO’su ölen firmanın Cuma günü verilen mahkeme emri gereğince yeni CEO ve başkan seçmesi için bir toplantı yapması gerekiyor ve müşterilerin son umudu bu toplantı sonrası fonların iade edilmesi. Söz konusu fonlar iade edilmezse ne olacağı ise merakla beklenmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment