Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Merkez Bankası, Bitcoin Ödemelerini Yasaklayabilir!

İran Merkez Bankası tarafından hazırlanan ve CoinDesk tarafından sunulan bir taslak raporuna göre, ülkenin Merkez Bankası Bitcoin ile yapılan ödemeleri yasaklama kararı alabilir.

”Kripto para birimleri ile ilgili kurallar ve gereklilikler” isimli taslak rapora göre, kripto para cüzdanlarının sadece kripto para transferi veya depolaması yapmak için kullanılması mümkün ve diğer türlü herhangi bir kripto para kullanımı tamamiyle yasak hale getirilebilir. Eğer bu taslak yetkililer tarafından da onaylanırsa, merkez bankası onaylanmamış kripto para birimlerinin ödeme olarak kullanımını yasaklama yoluna gidebilir. Ancak buna rağmen banka hiç kimsenin kişisel olarak küçük miktarlarda kripto paraya sahip olmasını veya transfer yapmasını engelleme niyetinde değil.

Şuan için hangi kripto para birimlerinin banka yetkilileri tarafından onaylandığı bilinmezken, konuyla ilgili bir kaynağın CoinDesk’e aktardığı bilgilere göre ülke içerisinde İran riyaline karşı yapılan bütün Bitcoin işlemlerinin yasaklanması söz konusu olabilir. Hazırlanan taslak 29 Ocak tarihinde başlayacak ve Tahran’da yapılacak olan Elektronik Bankacılık ve Ödeme Sistemleri konferansında tartışılacak.

Bunun yanı sıra normalde yurt dışındaki banka hesaplarında 10.000 avrodan fazla para tutmaları yasak olan İran vatandaşlarının, dışarıdaki hesaplarda aynı oranda kripto para birimi tutmaları da yasaklanabilir. Tahran içerisinde yaşan bir kripto para geliştiricisi ve savunucusu, konu hakkında yaptığı açıklamada İran içerisindeki kripto para topluluğunun bu gelişme sonrası hayrete düştüğünü ve bunun birçok işletmenin yabancı müşterilerden Bitcoin aldığı düşünülürse sektör için çok büyük bir hata olabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment