Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10 Eylül Mini Analizi

BTC Hafiften Hareketlendi Ama Kripto Pazarı Hala Durgunluğunu Sürdürüyor.

Merhaba,

Bitcoin kendi fiyatını 6.350$ seviyesine sabitlemiş görünüyor. Ama buna karşılık kripto para piyasasına bir durgunluk hakim. 203 milyar dolardan 197 milyar dolara çekilen piyasa hacmi düşündürmeye devam ederken ne zaman hareketleneceği konusunda da belirgin bir sinyal vermiyor.

6.190$’dan hızlıca 6.450$’a kadar bir yükselişin ardından kendisini 6.350$’a yazının yazıldığı saatlerde sabitleyen BTC’nin bu ani artışının ardında Citigroup’un kripto para piyasasına el attığının açıklanması olduğu biliniyordu.  Ancak bu açıklama her nedense önemli bir karşılık görmedi ve ani yükselişin yerini durağanlık aldı. Citigroup’un kurumsal yatırımcılarına kripto para alım satımı için “Dijital Varlık Makbuzu” ya da diğer adıyla DAR işlemlerini açması ve yatırımcılarının olası finansal risklerden korunmasını amaçlaması pazarda kısa süreli bir heyecan yarattı. Uzun süremeyen bu heyecanın ardından aşağıdaki teknik resim ile baş başa kaldık.

10 eylül bitcoin grafiği
10 eylül bitcoin grafiği

Bitcoin günlük grafik hareketli ortalamaların altında kalan fiyat hareketiyle ayı piyasasının hakimiyetini açıkça gösteriyor.  6.113$’dan ilk desteğini bulan bitcoin için eğer piyasa yeşillenir ve kuzeye doğru bir fiyat hareketi söz konusu olursa ilk durak 6.400$ bandı olacaktır. Burayı aşması durumunda 6.600$’a dokunması büyük olasılıktır ancak gözden kaçırılmaması gereken 6.400$ bandının güçlü bir fiyat dalgalanma bölgesi olduğudur. Fiyat kendini yukarı kıramazsa bu rakam çevresinde dolanmaya devam edecektir.

Diğer yandan fiyatın güneye kırması durumunda 6.116$ güçlü desteğinin altına geçmesi pek olası görünmese de 6.000$ desteğine kendisini dayayabilir. 14 Ağustos tarihinde en düşük seviyesini gördüğü 5.903$ bandı da bir diğer yaslanacağı destek olabilir.

Ne günlük grafikte ne de 4 saatlik grafikte herhangi bir formasyona rastlanmamış olması BTC’nin yönünü ne tarafa çevireceğini şu an için bilmediğini gösteriyor. Bununla beraber saatlik grafikte bayrak/flama formasyonunu yakalamak mümkün. Ancak bu da bize alım satım yapmak için yeterince güven veremiyor.

Bu durumda BTC için söylenebilecek tek ve mantıklı söz şu olacaktır;

“Bekle ve gör!”

Ne olacağını görmek için beklerken yapılması gerekenin teknik analiz konusunda kendinizi yetiştirmek, başkalarına bağımlı kalmamak, kendi analizini yapmak ve sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak olduğunu ve bunun için de aşağıdaki linkleri incelemeniz gerektiğini söylemek isterim.

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment