Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcı: Bitcoin Bu 5 Sebep Yüzünden Düşüşe Geçti

Distributed Global yatırım firmasının ortaklarından olan Jonathan Cheesman‘a göre, Bitcoin’in düşüşünün arkasında temel beş etmen var. Bunlar ise sırasıyla; Makro trend, spekülatif etki, düzenleyici belirsizlik, açık pozisyonlar ve sahtekarlık projeleri.

Ancak Cheesman’a göre,  piyasa ve bir varlık sınıfı olarak  kripto para birimleri alt yapı ve düzenleme konusunda daha da gelişmeye devam ettikçe, aynı oranda yatırımcı da kripto para birimlerinin gerçek bir para birimi ve değer saklama aracı olarak görecek ve fiyatlar artışa geçecek.

Cheesman konu hakkında şunları ifade etti:

”Bazıları için olaylar şu an çok daha keskin – Venezuela ve Türkiye bunun en belirgin örneklerinden – çünkü borç sürdürülebilirliği bir çok itibari para için ciddi bir risk oluşturmaya başladı. Küresel bir değer saklama aracı olarak altın ciddi bir hizmet sundu ancak bunun artık modası geçti. Dijital bir değer saklama aracı hem daha kullanışlı, hem de  artmakta olan y kuşağı jenerasyonu için çok daha yakın ve bilindik.”

2018 yılına kadar, kurumsal yatırımcılara yönelik olan alt yapı ve hizmet platformları neredeyse yok denecek kadar azdı. Şu sıralar ise kurumsal yatırımcı ve kripto para birimleri arasındaki son engel, ciddi anlamda güvenilir bir emanet hizmeti olarak tanımlanabilir. Dünyanın en büyük kripto para firmalarından olan Coinbase, kurumsal yatırımcıyı kripto para sektörüne çekmek için farklı girişimlerde bulundu ve bu girişimlerin başka köklü firmalar tarafından da takip edilmesi, çok yakında söz konusu engeli ortadan kaldırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment