Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 14 Bin Dolara Kadar Çıkınca Uzman Yorumları Ne Oldu?

Bitcoin (BTC) fiyatı ABD seçimleri devam ederken tekrar 14 bin dolar seviyesine ulaştı ve bu yükseliş karşısında analistlerin yorumları öne çıktı. Çoğu uzman, Bitcoin’de görülen yükseliş eğilimini olumlu olarak nitelendirdi.

“Bitcoin Ocak 2018’den bu yana ilk kez 14.000 dolardan kapanış yaptı!”

Bitcoin (BTC) yorumları ABD seçimleriyle beraber artışa geçti ve görülen fiyat hareketliliği birçok kişinin Bitcoin fiyatı ile ilgili olumlu bir beklentiye girmesini sağladı. 2016 yılında gerçekleşen ABD seçimlerinde Donald Trump kazandığında Asya borsaları çökmüş, Bitcoin fiyatı yükselmişti. Bitcoin, CoinGecko verilerine göre şu anda 13.783 dolar seviyesinde işlem görüyor.

bitcoin-btc-yorumları

Uzmanlar Bitcoin’in yükselişini nasıl yorumladı?

Neswbtc’den Aayush Jindal, Bitcoin’in ABD doları karşısında yükselişe geçtiğini söyledi ve yakın vadede bu yükselişin süreceğine inandığını ifade etti. Analist, BTCUSD paritesinde büyük bir kırılma gerçekleştiğini ve en sonunda 14.065 dolar seviyesini test ettiğini aktardı. 14 bin dolardaki direncin üzerinde seyredecek fiyatın ilerleyen seanslarda 14.500 doları test etme ihtimali olduğunu ekledi. Fakat 13.680 doların altında bir aşağı yönlü kırılma hareketi görüldüğü takdirde 13.300 seviyesine bir düşüş görülebilme ihtimali olduğunu açıkladı.

Bitcoinist’ten Yashu Gola, paylaştığı haberde bir analistin Bitcoin’de düşüş eğilimi gördüğüne dair yorumuna yer verdi. Bu analiste göre, boğalar piyasada hakimiyeti kaybetmiş durumda. Ardından seçim sonuçlarının uzaması ihtimali dahilinde Bitcoin’in düşebileceği, ABD dolarının yükselebileceği ifade edildi.

Cryptopotato’dan Yuval Gov’un paylaştığı analize göre, Bitcoin RSI göstergeleri günlük bazda hala düşüş eğilimi gösteriyor. İzlenecek ilk direnç seviyelerinin 14.000 – 14.100 dolar arası olduğunu belirten analist, BTC’nin 14.100 dolarlık seviyeyi kıramaması halinde düşüş yaşayabileceğini söyledi.

bitcoin-btc-yorumlarıAnalistler Twitter’da da yorum yaptı

Analist Crypto Michael, ABD seçimleriyle konusunda kimin kazanacağının önemli olmadığını söyleyerek “Long Bitcoin” yorumunu yaptı.

Bitcoin Jack de Bitcoin’in seçimlerle pek ilgilenmediğini vurguladı ve borsalardan likiditenin çekilmediğini söyledi.

Analist NebraskanGooner, grafikte Bitcoin’in yükselmeye devam etmek için karşılaştığı direnç noktasını göstererek “Fiyatın nasıl ilerleyeceğini göreceğizdedi.

bitcoin-btc-yorumlarıBitcoin’in yükselişe geçmesiyle kazananın Bitcoin olduğuna dair bir yorum da Tyler Winklevoss’dan geldi:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!