Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 19 Bin Doları Test Edebilecek mi? Uzmanlar Yorumladı

Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz hafta gördüğü sert düşüşün ardından hafta sonu bir miktar toparlanma gördü. 17 bin dolar seviyesinden 18 bin dolara kadar yükselmeyi başaran BTC’nin tekrar 19 binlik seviyeyi test edip edemeyeceği de merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak bazı uzmanlar da Twitter üzerinde konu hakkında analizlerini aktardı.

Bitcoin (BTC), CoinGecko verilerine göre son bir hafta içerisinde 16 bin – 19 bin dolar arasında fiyat hareketliliği gösterdi. 28 – 30 Kasım tarihleri arasında yükseliş ivmesi yakalayan Bitcoin, trader ve analistlerin odağına yerleşmeyi başardı ve fiyat hakkında çeşitli yorumlar dile getirildi. En dikkat çeken yorumlardan birisi de Bitcoin’in 19 bin dolarlık seviyeyi test edip edememesi üzerine oldu.

“BTC 19 bin 300 dolara çıkabilir”

Kripto para yatırımcısı ve analist Josh Rager, Bitcoin fiyatı hakkında bir analiz paylaştı. Analizinde, dün BTC’de görülen fiyat hareketliliğini olumlu olarak yorumladı ve 18.265 dolarlık destek noktasının test edilebileceğini söyledi. Fakat bu seviyede gerçekleşecek bir testin 18.800 dolara da sıçrayabileceğini öne süren Rager, bu durumun gerçekleşmesi halinde Bitcoin’in 19.300 dolara kadar çıkabileceğini savundu.

bitcoin
Josh Rager’ın paylaştığı BTC grafiği.

En iyi senaryo

Kripto para analizleriyle tanınan ByzantineGeneral, 27 Kasım’da Twitter’da paylaşmış olduğu analizinin hala geçerli olduğunu söyledi. Analist, Bitcoin için en iyi senaryoyu aşağıdaki grafikte görülen premium göstergesine dayanarak aktardı. Uzmana göre, premiumlar nötr veya bullish yönlü ilerlemeye devam ederse Bitcoin’de kırılması gereken ATH seviyesi kırılabilir ve BTC tekrar yukarı yönlü ivme kazanabilir. Söz konusu seviyenin kırılması için ise analiste göre yeterli destek şu anda bulunuyor.

bitcoin“17.700 – 17.850 dolar seviyeleri kritik”

Popüler analist Crypto Michael, Bitcoin için kritik olan seviyeleri işaret etti. Analiste göre, BTC’nin 17.700 – 17.850 dolar seviyesinde tutunabilmesi yükseliş ivmesi kazanmak için oldukça kritik. Crypto Michael’a göre, eğer BTC bu seviyelerde tutunamazsa 16 bin dolara kadar gerileyebilir.

btcBoğalar yeni direnç seviyesinde zorlanabilir

Aayush Jindal, Bitcoin’in 18.500 dolar seviyesini kırmayı başardığını ve iyi bir yükseliş gösterdiğini aktardı. 18 bin 800 dolar seviyesinin oldukça güçlü bir direnç noktası olduğunun altını çizen analist, BTC’nin 100 saatlik MA’nın üzerinde seyrettiğini belirtti ve şu teknik noktaları paylaştı:

Saatlik MACD: Yükseliş bölgesinde ivme kazanıyor.

Saatlik RSI: – RSI 60 seviyesinin oldukça üzerinde.

Başlıca Destek Seviyeleri – 18.250 dolar, ardından 18.000 dolar.

Ana Direnç Seviyeleri – 18.650, 18.800 ve 19.000 dolar.

Bitcoin yeni haftaya nasıl başladı?

Bitcoin, 30 Kasım tarihine 18 bin doların üzerinde başladı. Şu anda 18 bin 504 dolardan fiyatlanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde 17.693 ve 18.590 dolar arasında ilerledi.

bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!