Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisinden “Bitcoin Maksimalizmi Mazide Kaldı” Yorumu

Ripple yöneticisi Asheesh Birla, Bitcoin için maksimalizm günlerinin sona erdiğini söylerken XRP için çok daha verimli ve global bir ödeme sistemi sunabilir yorumlarında bulundu. Birla, RippleNet için lending hizmetinden sonra yeni bir e-ticaret ürünü için de müjde verdi.

Ripple SVP’si Asheesh Birla katıldığı Lend Academy podcastinde kripto para sektörü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birla, lider kripto para Bitcoin için maksimalizm günlerinin geride kaldığını söyledi. İnsanların “bu sektörde yalnızca Bitcoin var olabilir” algısının bittiğine inandığını belirten Birla, BTC’nin geçerli bir ödeme yöntemi olarak kullanılamayacağını bir kez daha tekrarladı.

Birla, Bitcoin’in altına yalnızca inovatif bir alternatif olabileceğini söyledi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da daha önce BTC için benzer bir açıklamada bulunmuştu. Birla, artık çok sayıda dijital varlık olacağına inandığını dile getirirken, birçok geleneksel varlığın da tokenize edileceğini öne sürdü.

“XRP, küresel anlamda çok daha verimli bir ödeme kanalı”

Ripple yöneticisi Asheesh Birla katıldığı programda XRP hakkında görüşlerini bildirdi. Birla, XRP‘nin küresel bazda düşünüldüğünde çok daha verimli bir ödeme sistemi olduğunu dile getirdi. Birla ayrıca, geçtiğimiz aylarda duyurulan Ripple ODL sistemini, global olarak regülasyon onayı alınabilecek ülkelere genişletmek istediklerini de söyledi.

RippleNet, geçtiğimiz ay kullanıcıları için XRP ile lending hizmetini başlattı. Birla, bunun planlanan yeni ürünlerden yalnızca biri olduğunu; yakında e-ticaret alanına da el atacaklarını söyledi.

“Lending, RippleNet müşterileri için gerçek sorunlara çözüm olarak sunabileceğimiz birçok üründen sadece bir tanesi.”

Merkez bankaları arasında dijital para yarışı hızlanırken, çoğu kişi CBDC’lerin XRP için bir tehdit oluşturabileceğine inanıyor. Fakat Birla, konuya tamamen başka bir yönden bakarak RippleNet’in CBDC’ler ile birlikte çalışabilirliği destekleyen bir ağ sunabileceğini belirtti. Birla, hatta Ripple gibi kripto para şirketlerinin bu durumdan fayda sağlayabileceklerini öne sürdü.

“RippleNet aslında bu CBDC’leri alıp bunların daha verimli hareket etmesini sağlamak için bir köprü oluşturabilir. Bu sebeple CBDC’lerin Ripple gibi şirketler için de faydalı olabileceğini düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!