Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Bitcoin Fiyatını Düşürebilecek Şeyi Açıkladı

JPMorgan Chase analistleri Bitcoin (BTC) fiyatı ile ilgili yaptıkları yeni bir analizde yatırımcıları piyasada görülebilecek ani bir düşüşe karşı uyardılar. Bitcoin fiyatının bu hafta içerisinde sergilediği yükselişi takdir eden analistler, düşüş tehlikesinin hala tam anlamıyla atlatılmadığını açıkladılar. Yapılan açıklamalarda bu düşüşün Grayscale kaynaklı olabileceği belirtildi.

Bitcoin fiyatı (BTC) geçen hafta 16.500 dolara kadar düşse de ilerleyen günlerde kendini toparlamayı başardı. Cumartesi günü 17.700 dolar üstüne çıkan Bitcoin fiyatı ilerleyen saatlerde 18.000 doları da aştı. Bu sabah spot borsalardaki BTC fiyatı büyük ölçüde 18.500-19.000 dolar aralığında seyretmekte. Peki JPMorgan analistleri Bitcoin için ne diyorlar?

Bitcoin’in düşüşüne yol açan şey neydi?

JPMorgan analistleri Nikolaos Panigirtzoglou önderliğinde bir araya gelerek Bitcoin fiyatı için yeni bir rapor hazırladılar. 27 Kasım tarihli bu raporda BTC fiyatının hafta içerisinde neden düştüğüne, bu düşüş sonrası gelen toparlanmanın etkilerine ve Bitcoin’i yeniden düşüşe geçirebilecek şeylere değinildi.

BNN Bloomberg’ün haberine göre hafta içindeki düşüş çoğunlukla emtia ticareti yapan yatırım danışmanlarınca tetiklenmiş olabilir. JPMorgan analistlerine göre yatırım fonlarının piyasadaki uzun pozisyonların zayıflamasına; bunun sonucunda Bitcoin fiyatının düşmesine yol açmış olması mümkün.

Analistler geçen hafta yaşanan düşüşün sağlıklı olabileceğini düşünüyorlar. Yapılan değerlendirmelere göre bu düşüş piyasadaki spekülasyonun bir nebze durulmasını sağlamış olabilir. Fakat bu, Bitcoin’in önünün açıldığı anlamına gelmiyor.

Düşüş tehlikesi geçmiş değil: Grayscale’e dikkat

JPMorgan analizine göre kripto para yatırımcıları ilerleyen hafta ve günlerde özellikle Grayscale fonuna dikkat etmeliler. Son haftalarda hızla büyüyen ve artık neredeyse 11 milyar dolarlık kripto parayı yöneten Grayscale; kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesine aracılık ediyor. 233 milyar dolarlık yatırım fonu Guggenheim’ın da Grayscale aracılığıyla Bitcoin almak istediği biliniyor.

JPMorgan analistlerine göre Bitcoin fiyatının yükselip yükselmeyeceğini belirleyecek en kritik etmenlerden biri Grayscale olacak. Piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının önemini vurgulayan JPMorgan analistleri BTC ile ilgili şu notu paylaştılar:

Aile ofisleri gibi kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i dijital altın olarak görmeye başladıkları, artık uzun vadede altına değil Bitcoin’e yatırım yapmak istedikleri düşünülüyor. Grayscale’in Bitcoin fonuna giren para ilerleyen haftalarda azalırsa; bu düşünceden şüphe duyulmaya başlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!