Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 20 Bin Doların Altında: 310 Milyon Dolar Tasfiye Oldu

Bitcoin’in (BTC) son 24 saatlik periyotta %8 düşüş yaşayarak 20 bin doların altına gerilemesiyle birlikte kripto para piyasası milyarlarca dolar kayıp yaşadı.

Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 309 milyon dolar oldu. Toplamda 94 binden fazla kripto para yatırımcısının bundan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye kripto para borsası BitMEX’te açılan 9,49 milyon dolarlık Bitcoin long (uzun) pozisyonu olurken tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %89,79’unun long (uzun) pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Tasfiye olan pozisyonların 120 milyon doları Bitcoin’den ve 76 milyon doları Ethereum’dan (ETH) gerçekleşti

Toplam Kripto Para Piyasasının Değeri 1 Trilyonun Altında

Bitcoin’in 25.200 dolardan beri yaşadığı düşüş ile birlikte kripto para piyasasının toplam değerinde (TOTAL) de ciddi bir gerileme yaşandı.

Bitcoin’in 25 bin dolar seviyelerine yükseldiği sırada 1,1 trilyona ulaşan toplam piyasa değeri, son yaşanan düşüş ile birlikte 1 trilyon doların altına düşerek 895 milyar dolara geriledi. Uzmanlar, Bitcoin’in 18.500 dolar TOTAL’in ise 830 milyar dolar seviyelerinden yukarı yönlü tepki alabileceğini düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre BTC, yazım esnasında 19.930 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!