Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD New York’dan Popüler Bitcoin Borsasına Ethereum Davası: Menkul Kıymet!

New York Eyaleti, Seyşeller merkezli kripto para borsası KuCoin’e kayıt dışı menkul kıymet ve emtia satışı gerekçesiyle dava açtı. 

New York Başsavcılığı TSİ dün akşam saatlerinde kripto para borsası KuCoin’e dava açtı. Başsavcı Letitia James öncülüğünde sunulan dava dilekçesinde, davaya gerekçe olarak KuCoin’in kayıt dışı menkul kıymet ve emtia satması öne sürüldü. Bu dava, düzenleyici kurumun Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği ilk dava olarak kayıtlara geçti.

Eyalet yetkilileri, menkul kıymetler yasalarını ihlal eden KuCoin’in New York faaliyetlerini durdurmasını ve yasalara karşı gerekli sorumluluklar yerine getirilene kadar web sitesine erişimin engellenmesini talep etti:

KuCoin, New York’ta izinsiz şekilde faaliyet yürütüyor. Onları bundan sorumlu tutuyor ve yatırımcıları korumak adına güçlü adımlar atıyoruz.

Başsavcı James konu hakkındaki açıklamasında, kripto para endüstrisindeki benzer oluşumlara karşı sırayla harekete geçeceklerini ve kimsenin yasaları alenen ihlal etmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ethereum sunulan dilekçede, Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) ile kıyaslanarak kar sağlamak için işlem yapılan bir ürün olarak nitelendirildi:

Ethereum tıpkı LUNA ve UST gibi, ETH sahiplerine kar sağlamak için üçüncü taraf geliştiricilerin çabalarına dayanan spekülatif bir varlıktır. Bu nedenle, KuCoin’in ETH, LUNA veya UST satmadan önce kayıt yaptırması gerekiyordu.

KuCoin tarafına açılana davada ek olarak KuCoin Earn adıyla sunulan staking hizmetlerinin de bir menkul kıymet statüsü taşıdığı, bunun için kayıt yaptırılması gerektiği fakat borsanın bu kaydı yapmadan hizmetlerine devam ettiği vurgulandı. Staking hizmetleri konusunda benzer bir uyarı Coinbase borsasına da gelmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %8,3 değer kaybeden ETH, haberin kaleme alındığı esnada 1.411 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!