Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Borsanın Token’ı Önce Yüzde 95 Düştü, Ardından 13x Yükseldi: İşte Nedeni

Asya’nın en büyük kripto para borsası Huobi’nin danışma kurulu üyesi Justin Sun, borsanın yerel token’ı HT’de yaşanan %95’lik düşüşün ardından 13x’lik yükseliş hareketi hakkında açıklamalarda bulundu ve konuya açıklık getirdi.

Huobi’nin yerel token’ı HT, Asya merkezli kripto para borsası olan KuCoin’e ABD cephesinden açılan dava haberi sonrasında pump-dump yaşadı. New York Başsavcılığı tarafından KuCoin’e açılan kayıt dışı menkul kıymet ve emtia satışı davasında düzenleyici kurum tarafından Ethereum bir menkul kıymet olarak değerlendirildi.

Bu haberinin ardından piyasa genelinde yaşanan düşüş ile birlikte HT, Huobi üzerinde son 24 saatin en yüksek seviyesi olan 4,81 dolar seviyelerinden 0,30 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayarak %95’e yakın değer kaybına maruz kaldı. Kısa bir süre sonra tekrar 4,03 dolar seviyelerine yükselen HT, 13x yükseliş performansı gösterdi.

Justin Sun’dan Açıklama

Justin Sun olaydan kısa bir süre sonra yaşanan pump-dump ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sun 10 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, Huobi’nin operasyonlarına devam ettiğini, kullanıcı varlıklarının ve platformun güvende olduğunu söyledi.

Danışma kurulu üyesinin yaptığı açıklamaya göre HT özelinde yaşanan son piyasa dalgalanması, birkaç kullanıcının zorunlu tasfiyesinden kaynaklandı. HT fiyatı, peş peşe tetiklenen tasfiyeler sonucunda hızla geriledikten sonra tekrar eski haline döndü. Sun ayrıca en yakın zamanda bu durumun tekrar yaşanmaması için çeşitli önlemler alınacağına dair kullanıcılara taahhütte bulundu.

Öte yandan on-chain analitik platformu Kaiko’nun araştırmacısı Riyad Carey ise HT’de gerçekleşen fiyat hareketleri esnasında 2 milyon dolarlık satış hacmine karşı 600 bin dolarlık alış hacmi yaşandığını aktardı. Ayrıca HT piyasa değerinin süreç içerisinde ortalama 773 milyon dolardan 353 milyon dolar seviyesine düşerek %55’e yakın düşüş gösterdiği kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!