Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2020 Yılı İçin Saldırılara Hazır Mı?

Birçok kripto para uzmanı Bitcoin ile diğer kripto para birimlerinin 2020 yılında ciddi bir ivme yakalayacağını düşünüyor. Bu ivme doğal olarak sadece yararlı kişileri değil, aynı zamanda ağa ve kripto para yatırımcılarına zarar vermek isteyenleri de sektöre çekecek. Peki Bitcoin ile diğer kripto para birimleri bu tehlikelere karşı ne kadar korunaklı?

Bitcoin’i “Hacklemek” İmkansıza Yakın

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda yeni bir rekor kıran ve 111 TH/S gibi inanılmaz bir seviyeye ulaşan hash rate’i sayesinde 2020 yılında da güvende olacak gibi duruyor. Bir kişinin BTC ağını hackleyebilmesi için ağın hash rate’inin en az yüzde 51’ini ele geçirmesi gerekiyor. 2020 yılında blok ödülü yarılanması ile beraber madencilerin sayısının veya donanımlarının gücünün de artacağını hesaba katarsak, hash rate çok daha yüksek seviyelere ulaşabilir.

Buna rağmen Bitcoin her zaman regülatörlerin tehdidi altında kalmaya devam edecek gibi gözüküyor. Yetkililer direkt olarak Bitcoin’i durduramasa da, bunu satın alanlara veya satın alım hizmeti verenlere ciddi yasaklar getirerek BTC’nin ana akıma ulaşmasına engel olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment