Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya’nın Telekomünikasyon Regülatörü, Blockchain Firmasına Yatırım Yaptı!

Nijerya’nın telekomünikasyon ve iletişimden sorumlu regülatörü, blockchain tabanlı bir start-up firması olan Wicrypt’e 5.500 dolarlık bir yatırım yaptı. Miktar oldukça küçük olsa da, resmi bir kurum tarafından blockchain firmasına yapılan bir yatırımı sembolize etmesinden dolayı aslında büyük bir öneme sahip.

Wicrypt temel olarak WiFi paylaşım hizmetleri sunuyor. Kullanıcılar bu hizmet sayesinde internetlerini başkaları ile paylaşarak para kazanabiliyor ve karşıdaki kullanıcının da daha ucuz internetten faydalanmasını sağlayabiliyor. Kullanıcılar Wicrypt’in mobil uygulamasını kullanarak itibari para veya Bitcoin, Ethereum, Binance Coin yatırabiliyorlar. Bu paraları kullanarak karşıdakilere ödeme yapan kullanıcıların olduğu uygulamada, bağlantıyı paylaşanlar da itibari para veya kripto para olarak bunu çekme imkanına sahip.

Wicrypt’in otomatik olarak bütün süreci üstlendiğini belirten yetkililer, kullanıcı ve internet sağlayıcısı arasındaki bağ kurulduktan sonra ücretlendirmenin de gözüktüğünü vurgulamakta. Özellikle internet konusunda altyapı sıkıntısı bulunan ülkelerde ciddi bir artış yaşayan bu hizmet, kripto paralar için yeni bir kullanım alanı oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment