Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 2020’de FED Sayesinde Uçuşa Geçecek

NodeSource’un kurucusu Joe McCann’e göre ABD Merkez Bankası, son zamanlarda aldığı kararlarla birlikte Bitcoin fiyatının yükselişe geçeceğini garantilemiş oldu.

Faiz Kararları

Joe McCann, ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki aylarda faiz oranını yeniden düşüreceğini düşünüyor. McCann’e göre FED’in bu yönde bir karar alması Bitcoin fiyatının yeniden harekete geçmesini sağlayabilir.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin gelecekteki toplantılarında alınması beklenen kararları değerlendiren McCann, bu toplantılarda faiz düşürme kararının çıkacağını düşünüyor.

Komite’nin 18 Eylül 2019 tarihinde düzenleyeceği toplantıda faiz oranının 25 puan düşürüleceği düşünülüyor. Mevcut analizlere göre bu kararla birlikte faiz oranı yüzde 90 ihtimalle yüzde 1.75-yüzde 2 aralığına gelecek.

30 Ekim 2019 ve 11 Aralık 2019 tarihlerindeki toplantılarda ise bu oranın sırayla yüzde 1.71 ve yüzde 1.54’e çekilmesi bekleniyor.

John McCann’e göre FED’in faiz kararını düşürmesi, insanların Bitcoin’e geçiş yapmalarına yol açacak ve böylece Bitcoin fiyatı 2020’ye hızlı bir giriş yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment