Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 27 Ağustos Mini Fiyat Analizi

Merhaba,

Haftalık Bitcoin mini analizimize dikkat çekici bir haber vererek başlayalım.

Çin’in ilk kripto para borsasının kurucusu olan Bobby Lee kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bitcoin’in 60.000$ seviyesini göreceğini belirtti. Toplam dolaşım değerinin 1 Trilyon dolara ulaşacağını söyleyen Lee, bunun önümüzdeki 2 ya da 3 yıl içerisinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Fakat buna rağmen hafta sonu boğaların sakinliği nedeniyle çok hareketli geçmedi. Bu hareketsizliğin iyiye gideceğini Kedi Piyasasının hakimiyetinden dolayı anlamak zor olmadı. Fibonacci 0,236 (%23,6) seviyesinde yaklaşık 6.500$ civarında yatay bir seyir izleyerek haftaya iyi başlayacağının sinyallerini de vermiş oldu.

Bilindiği gibi Teknik Analiz yapılırken takip edilen önemli bir nokta da piyasanın nasıl bir trend içerisinde olduğudur. Eğer Kedi Piyasası (yatay trend) varsa fiyatlar mutlaka bu trendden çıkıp yukarı ya da aşağı yönlü harekete başlar.

Hafta sonunu kediler ile geçirirken oluşan, hem 4 saatlik hem de saatlik formasyonlarda trendin yukarı yönlü olacağı teknik analizi bilenlerin gözünden kaçmadı.

4 saatlik grafikte yapılan çalışmada görülebileceği gibi Fibo 0,236 bandını kırdıktan sonra yönünü yukarı çevirip bir sonraki durak olan 0,382 yani 6.800$ bandını deneyecek olan BTC için 7090$ seviyeleri, ayıların keskin müdahale edeceği bir direnç noktası gibi duruyor. Bununla beraber BTC hakkında çıkan olumlu bazı haberler ve Bobby Lee’nin yaptığı gibi “to the moon” açıklamaları ayıların olası keskin müdahalesinin kolayca kırılmasına da neden olabilir.

bitcoin 27 agustos grafik
bitcoin 27 agustos grafik

Geçtiğimiz hafta içinde SEC’in 9 adet Bitcoin ETF kararına ret cevabı vermesi ama buna rağmen BTC’nin bundan çok fazla etkilenmemesinin de umutları yeşerten bir haber olduğunu belirterek;

Kendi analizinizi kendiniz yapmayı öğrenmeniz, başkalarına bağımlı kalmamanız ve sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamanız için önerim;

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment