Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Arama Devi Baidu’dan Kripto Para Sansürü!

Çinli arama devi ve Çin’in Google’ı olarak bilinen Baidu, kendisini kripto ile ilgili etkinliklerden uzak tutmak için Alibaba ve Tencent’in yolundan ilerliyor.

China Times isimli haber kaynağının Pazar günü yayınladığı habere göre Baidu, Reddit benzeri bir online topluluk forumu olan Baidu Tieba’da yapılan kripto ile ilgili tartışmaları ve konuları sansürleyecek.

Baidu Tieba yetkililerinden birisi forumun ”mevcut Çin yasalarına ve düzenlemelerine uygun şekilde” hareket edeceğini vurguladı. Yani söz konusu olay geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni yasağın etkilerinden bir tanesi.

Şu an için ”dijital para birimi” ile ”sanal para birimi” forum başlıklarına erişim sağlanamıyor. Bu kelimeleri arattığınızda da karşınıza ”forum şu an için mevcut yasalar, düzenlemeler ve politikalar gereğiyle geçici olarak kapatılmıştır” uyarısı çıkıyor.

Baidu Tieba yetkilisi özellikle bu iki forumun kapatılma sebebinin ”söz konusu forumlarda ilk dijital para arzları ile ilgili tanıtım ve satış çalışmaları yapılıyor” olmasından kaynaklandığını vurguladı.

2003  yılında piyasaya sürülen Baidu Tieba, 300 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip. Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Madenciliği gibi forum başlıkları ise hala sansürlenmemiş durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment