Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar İsrail’de Popülerleştikçe, ”Kripto-Şekel” Konusu Tekrar Gündeme Geliyor

İsrail Merkez Bankası ve İsrail Maliye Bakanlığı, Bitcoin’in 2017 yılının sonundaki fiyat seviyesinden beri, merkez bankası destekli ulusal kripto para birimi fikri üzerine kafa yormakta.

Maliye Bakanlığı sözcülerinden birisi, ülkedeki nakit işlem sayısını azaltmak ve vergi kaçakçılığı ile kara para aklama etkinliklerine darbe vurmak için devlet destekli bir kripto para biriminin çıkartılabileceğini vurguladı.

Şu an için İsrail içerisindeki kara borsa etkinlikleri, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının %22’sini oluşturmakta. Bunlar devlet destekli bir kripto para birimi ile önlenebilir.

Bunun yanı sıra, 2018 yılının başlangıcından beri, devlet destekli bir kripto para birimini tasvir eden yasa taslağı meclisin görüşmesi için sıra beklemekte. Kripto para birimlerinin her geçen gün daha fazla popülerlik kazanması ve daha çok kullanıma sahip olması da İsrail’in bu yolu seçmesine neden olabilir.

Bütün bu olumlu gelişmelere ve İsrail’in kripto para birimlerine karşı ılımlı tutumuna rağmen, devletin kurumlar için %46, bireyler için ise %25 oranında koyduğu vergi oranı ülkedeki kripto büyümesini bir nebze olsun yavaşlatmakta.

Bakalım ilerleyen günlerde İsrail’den yeni bir hamle görebilecek miyiz ?

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment