Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası Sessiz Sedasız Yeni Kripto Para ve Blockchain Araştırma Birimi Kurdu!

Yeni elde edilen bilgilere göre, Hindistan Merkez Bankası (RBI), özellikle kripto para birimleri, blockchain ve yapay zeka gibi yeni yeni parlamaya başlayan teknolojileri araştırmaya odaklı içsel bir ekip oluşturmuş.

Konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmaktan kaçınan RBI, söz konusu birimi gizli olarak kurdu. Economic Times isimli haber kaynağının Pazartesi günkü haberine göre, birimin görevi gelecekteki yasalar kapsamında bu gibi teknolojileri denetlemek olacak.

Haber kaynağında yer verilen bir kaynak konu hakkında şunları ifade etmekte:

”RBI bir denetleyici ve düzenleyici olarak neyin kabul edilip neyin kabul edilemeyeceğini kontrol etmek için yeni yeni alanları keşfetmek zorunda. Bir merkez bankası kuralları oluşturmak için her şeyin zirvesinde olmalıdır. Bu yeni birim şu an deneysel durumda ve zaman geçtikçe evrim geçirecek.”

Söz konusu birim, merkez bankasının bunca zamandır hep kripto para birimlerine karşı olmasından sonra kuruldu ve toplulukta şaşkınlığa yol açtı. RBI bu yılın nisan ayında içerisinde bankaların da bulunduğu bütün finansal kurumlara, kripto para birimleri ile ilgili şirketlere hiçbir hizmet vermemeleri için genelge yayınlamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment